Vliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht geschoten

vliegtuig-malTot op heden zijn er al vier Nederlandse Brabanders en twee vermoedelijke Belgen, bekend die in het vliegtuig zaten dat op 17 juli 2014 boven Oekraïens gebied uit de lucht is geschoten. De eerste berichten komen naar buiten van mensen die verwachten dat er familie of vrienden aan boord van het vliegtuig zaten. Aan boord van de Boeing 777 waren 280 passagiers en 15 bemanningsleden. Het vliegtuig is rond half 1 plaatselijke tijd vertrokken vanaf Amsterdam en was op weg naar Kuala Lumpur.

Ruim 80 Nederlanders

Van de 280 passagiers zijn vermoedelijk meer dan 80 Nederlanders, de eerste berichten spraken van 20 Nederlanders maar die cijfers zijn omhoog gegaan naar ruim 80. Op de Russische televisie zijn berichten getoond van de paspoorten van het vliegtuig dat in de buurt van de Russische grens is neergestort. Dat het vliegtuig uit de lucht geschoten is, wordt nog niet bevestigd maar de geruchten zijn groot en zullen ook niet stoppen voor er antwoorden zijn. Deze zullen of moeten komen van een rebellen beweging (of de Russische regering) die de aanval opeist of doordat de zwarte doos geborgen zal worden. Er is een staakt het vuren aangekondigd voor drie dagen zodat het vliegtuig en alle resten geborgen kunnen worden. In de regio Donetsk (waar het vliegtuig neergestort is) zijn al tijden gevechten.

Grondig onderzoek nodig

Aan boord van het onderzoek waren naar verwachting ook nog eens 19 personen die hun vakantie hadden geboekt via D-Reizen, bestuursvoorzitter Will van den Hoogen heeft dit naar buiten gebracht, er kan echter niet bevestigd worden of deze mensen daadwerkelijk aan boord waren. In het gebied rondom de scene van de crash zijn lichamen en delen van lichamen te vinden, dit zijn er tenminste 1000. Volgens de rampenbestrijding worden er lichamen gevonden top op 15 kilometer van de crashsite. Dit geeft wel aan wat voor een impact de crash, of de beschieting gehad heeft.

KLM

De Boeing 777 droeg niet alleen de vluchtcode MH17 van Malaysia Airlines maar ook KL4103 welke is van KLM, KLM was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Vanuit Oekraïense zak een onderzoek worden ingesteld naar de ramp, Arseni Jatsenjoek de Oekraïense premier heeft aangekondigd dat er een onderzoek zal volgen, de premier heeft eveneens bevestigd dat er gen Oekraïense strijdkrachten betrokken waren bij het neerhalen van het vliegtuig.

In maart ook al vermist vliegtuig

Malaysia Airlines heeft vaker te maken gehad met missende vliegtuigen, in maart van dit jaar verdween er ook nog een vliegtuig de verwachting is dat deze ergens in de Indische Oceaan ligt. Dit toestel was op weg van Kuala Lumpur naar Peking. Hier zijn geen gegevens van bekend. Er is echter geen enkele connectie met het neerschieten van dit vliegtuig. Er is al langere tijd bekend dat het luchtruim boven Oekraïne niet veilig is, verwachtingen zijn dan ook dat er onderzoek zal worden ingesteld naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. De vraag in deze is dan ook; waarom wordt er gevlogen over landen waarvan kennis is dat er ongeregeldheden zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *