Hoewel Jan Mulder het in Nederland al mulderenkele jaren bijzonder lastig had en enkel nog afgestempeld werd als mopperkont, is hij in België helemaal hot, hij zegt rare dingen, noemt Koningin Mathilde een lekker ding en voorspelt uitslagen als 8 – 0 voor de Rode Duivels. Er wordt zelfs gesproken van Muldermania na de voetbalgekte.

Wie is Jan Mulder

Jan Mulder is een oud voetballer afkomstig uit Groningen. Hij speelde in de jaren zestig bij RSC Anderlecht en is dagelijks op de televisie te zien als voetbalanalist onder andere op de VRT. De 69 jarige oud voetballer wordt als GILF gezien, de term MILF kennen we ondertussen allemaal we, en wanneer we de M van deze term vervangen door Grandpa weten we meteen waar GILF voor staat. Niet alleen oudere vrouwen vinden Mulder aantrekkelijk, vrouwen van alle leeftijden kijken met smaak naar de voetbalcriticus die regelmatig de sfeer, spelplezier en emoties meeneemt in zijn commentaren.

Hij noemt zichzelf kansloos

Met zijn zelfspot heeft hij het hart van menig Vlaming weten te veroveren, een ding waar ik dan persoonlijk wel even gek tegenaan kijk is dat veel van de ‘Nederlandse sterren’ die daar in de vergetelheid raken of gewoon niet meer grappig gevonden worden hier in Vlaanderen een tweede leven krijgen. Jan Mulder is niet de eerste die op de Nederlandse televisie uitgekotst wordt en vervolgens in Vlaanderen furore behaalt op de televisie. Paul de Leeuw had eerder ook deze ervaring en wanneer je je erin gaat verdiepen zullen er vast meer Nederlandse ‘A-listers’ zijn die een tweede leven in Vlaanderen beginnen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *