matchHoewel het WK is afgelopen voor onze Rode Duivels, is de wedstrijd die zijn tegen Algerije hebben gespeeld de best bekeken voetbalwedstrijd ooit in Vlaanderen. Maar liefst 2,2 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd terwijl de Rode Duivels hun eerste wedstrijd wonnen. Niet alleen is dit de best bekeken voetbalwedstrijd ooit in Vlaanderen, het is op één na zelfs het best bekeken televisieprogramma ooit.

Officiële cijfers

In de cijfers wordt enkel gekeken naar de mensen die thuis een wedstrijd bekeken hebben, het aantal zou dus nog wel eens veel hoger kunnen liggen. Op de piek van de wedstrijd tussen 19:48 en 19:49 keken maar liefst 2,5 miljoen Vlamingen, dat is goed voor bijna 85% van het marktaandeel van Canvas. De VRT schat dat er nog eens 470.000 Vlamingen de wedstrijd elders op een groot scherm gekeken hebben.

Best bekeken voetbalmatch ooit

België – Algerije gaat dus de boeken in als de best bekeken voetbalwedstrijd in Vlamingen sinds de huidige kijkcijfermetingen. Wanneer je gaat kijken naar de top 3, staat deze wedstrijd op een plaats twee onder een uitzending van Schalkse ruiters. Wanneer de Rode Duivels een halve finale of finale hadden mogen gaan spelen zou dit record vrijwel zeker gebroken worden. Het is nu aan onze buren de Nederlanders om de Lage Landen eer aan te doen en om de halve finale te winnen van Argentinië. Vanavond zal al beslist worden of de finale gespeeld zal worden met Brazilië of Duitsland. Deze wedstrijd zal om 22:00 uur beginnen. Nederland zal morgen spelen, ook om 22:00 uur tegen Argentinië.

Als Nederland de finale haalt

Zou er een kans bestaan dat de kijkcijfers nog weer de lucht in schieten als onze buren in de finale komen te staan? Dat is en blijft de vraag, grote kans dat in Nederland wel vrijwel iedereen (gewild of ongewild) mee zal gaan in de oranje gekte wanneer de Oranje Leeuwen morgen winnen van Argentinië. Maar dat gezegd, vier jaar geleden stonden ze ook in de finale en we weten allemaal nog hoe dat is afgelopen…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *