De jeugd van tegenwoordig

In dit artikel gaan we het hebben over de jeugd van tegenwoordig. En dan hebben we het niet over de bekende rapband. Nee, dan hebben we het over onze eigen Nederlandse jeugd. Het lijkt er op dat de jeugd steeds meer verwaarloosd wordt door alles wat het internet en de smartphone te bieden hebben. Lees je met ons mee?

1

De huidige situatie

Het gros van de jeugd leidt een goed leven. Ze gaan naar school, hoeven zich nergens druk over te maken en is lid van een sportverening. Daarnaast hebben ze een goed leven vol met vrienden. Echter lijkt het erop dat ze deze vrienden alleen nog maar in de online wereld ontmoeten. De jeugd van tegenwoordig onderhoudt contact met zijn of haar vrienden via de telefoon in plaats van offline.

 

En dat is een zorgelijke situatie. Een van de primaire behoeften van een mens is persoonlijk contact. Nu komen de jongeren van tegenwoordig aan contact niks te kort, maar kunnen we ons afvragen of het nog wel persoonlijk is. Wat van invloed heeft het mobiele gebruik op de toekomst van onze jeugd?

Hoe gaat de toekomst er uit zien?

Dat is lastig te zeggen. Maar het lijkt er op dat de jeugd van nu sociaal incapabel aan het worden is. Ze zitten constant op hun telefoon, waardoor het bijna onmogelijk is om contact met ze te maken. Als ze later een serieuze job willen beoefenen is sociaal contact uitermate belangrijk. Dat is nu zo en zal in de toekomst ook zo blijven.

Wij zijn machteloos

De ouderen en leraren moeten zich soms machteloos voelen. Het is wat betreft dit onderwerp lastig om de controle in handen te houden. Als de kinderen de leeftijd van 10 jaar hebben bereikt, willen ze al een smartphone. Wat moet je dan als ouder wanneer de hele klas al een smartphone heeft? Het blijkt voor de meeste ouders dan lastig om nee te zetten. Als de kinderen eenmaal een mobiel hebben, kunnen de ouders en leraren het gebruik amper controleren.

Tot slot

Als je internettende kinderen hebt, is de keuze voor het internetpakket heel erg belangrijk. Je zult namelijk goed beveiligd willen zijn en daarnaast snel internet tegen een goede prijs willen hebben. glasvezel vergelijken? Klik dan op de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *